Vol.23 高級チョコレート有名店『ピエールマルコリーニ銀座本店』で一息&銀座土産にも Vol.23: Take a Break & Shop for Ginza Souvenirs at the Famous Luxury Chocolate Shop "Pierre Marcolini Ginza Main Store"

不動産屋目線が発信するウェブマガジンです。銀座を中心とした建物の話、外国人の方にもおすすめのマニアックな観光地情報。社長や社員のコンテンツは、私たちが目指す会社の未来をご覧いただけます。
外国⼈に紹介したい
東京マニアック観光地
東京にはもっとおもしろい場所がいっぱいある! 東京の⼈も知らないようなマニアックでおもしろい、観光で訪れた外国⼈におすすめしたい穴場スポットをご紹介します。コロナが明け、たくさん来てくれる外国⼈観光客のアテンドのぜひ参考に。外国⼈にとっておもしろい場所は、日本⼈にとっても新発見のある穴場スポットになるはず。みんなにまだ知られていないとっておきの新しい東京の姿をお見せします。英語翻訳版も併記します(Chat GPT 作)。
※実験的にChat GPT にお任せするので変な翻訳でもご容赦ください!
There are plenty of interesting places in Tokyo! We will introduce some off-the-beaten-path spots that even locals may not know about, but are recommended for foreign tourists visiting for sightseeing. This will be a helpful reference for when the coronavirus situation improves and more foreign tourists come to visit. These spots should be not only interesting for foreigners, but also a new discovery for Japanese people as well. We will show you the yet-tobe-discovered side of Tokyo that not everyone knows about. An English translation version will also be provided (by Chat GPT).
Please excuse any strange translations as this is an experimental use of Chat GPT!
銀座の中心に位置する「ピエール マルコリーニ 銀座本店」は、ベルギーの名ショコラティエ、ピエール・マルコリーニによる日本初の旗艦店。2001年のオープン以来、厳選されたカカオ豆から作る本格チョコレートの魅力を発信し続けています。シックな店内では、豊富なチョコレート商品の購入はもちろん、2・3階のカフェでゆったりと極上スイーツを味わうこともできます。ショッピングの合間のブレイクタイムや、銀座らしい洗練された手土産を探している方に特におすすめ。銀座の喧騒を忘れさせるこの空間で、ベルギー発、世界が認めるチョコレートの世界に触れてみてください!
Located in the heart of Ginza, "Pierre Marcolini Ginza Main Store" is the first flagship store in Japan by the renowned Belgian chocolatier, Pierre Marcolini. Since its opening in 2001, it has continuously shared the appeal of authentic chocolates made from carefully selected cacao beans. In the chic interior, you can not only purchase a wide variety of chocolate products but also enjoy exquisite desserts at the café on the 2nd and 3rd floors. It's especially recommended for a break during shopping or for those looking for sophisticated Ginza-style gifts. In this space that lets you forget the hustle and bustle of Ginza, experience the world of chocolate recognized worldwide and originating from Belgium!
目次
Table of Contents:
- ベルギーから伝わる元祖高級チョコレート店
The Original Luxury Chocolate Shop from Belgium - ショップとカフェで楽しむ心安らぐチョコレート色の世界
A Soothing Chocolate-Colored World to Enjoy at Both Shop and Café - パフェが人気!カカオ風味際立つスペシャリテ
Popular Parfaits! Specialties with Outstanding Cacao Flavor - 銀座土産として最適な持ち帰れるプレミアム
Take-Home Premium Chocolates Ideal as Ginza Souvenirs - 乱立するショコラティエ!チョコレート激戦区での存在感
Standing Out in the Fierce Competition Among Chocolatiers!
ベルギーから伝わる元祖高級チョコレート店
The Original Luxury Chocolate Shop from Belgium

銀座4丁目交差点から徒歩わずか、2001年にアジア初の旗艦店としてオープンしたのがピエール マルコリーニ銀座本店です。ピエール・マルコリーニは、カカオ豆の選定から製造まで一貫して行う「Bean to Bar」の先駆者として世界的に評価されているショコラティエ。店内には、チョコレートファンがうっとりするような逸品が並びます。すべての商品はベルギーから直輸入され、カカオの複雑な風味を大切にした本物の味わいが魅力です。長い歴史を持つ銀座の街並みに溶け込む、今や銀座の観光地ともいえる存在!
Just a short walk from Ginza 4-chome intersection, Pierre Marcolini Ginza Main Store opened in 2001 as the first flagship store in Asia. Pierre Marcolini is globally acclaimed as a pioneer of the "Bean to Bar" approach, overseeing everything from cacao bean selection to manufacturing. Inside the store, you'll find exquisite creations that chocolate fans will swoon over. All products are directly imported from Belgium, with the appeal lying in their authentic taste that preserves the complex flavors of cacao. Blending seamlessly into the historic Ginza streetscape, it has now become a Ginza tourist destination in its own right!
ショップとカフェで楽しむ心安らぐチョコレート色の世界br> A Soothing Chocolate-Colored World to Enjoy at Both Shop and Café

店内はブラックとチョコレートブラウンを基調としたシックな空間が広がります。1階はショップ、2階と3階がカフェになっています。1階のショップではショーケースの中に棚に整然と並ぶチョコレートやケーキに心が躍ります。カフェスペースは、上品な雰囲気が漂い、銀座の喧騒を忘れさせてくれます。隠れ家のような雰囲気もあり非日常を感じさせます。洗練された内装はチョコレートの色合いに合わせて統一されています。平日の昼間なら比較的空いていますが、週末は行列も。予約はできないので、早めの時間帯か平日の来店がおすすめです。
The interior spreads out in a chic space with black and chocolate brown as the base colors. The first floor is the shop, while the second and third floors are cafés. In the first-floor shop, your heart will leap at the chocolates and cakes neatly arranged on shelves inside the showcases. The café space exudes an elegant atmosphere, letting you forget the bustle of Ginza. It also has a hideaway feel that creates a sense of escapism. The sophisticated interior is unified with chocolate color tones. While it's relatively uncrowded on weekday afternoons, there may be lines on weekends. Since reservations aren't accepted, it's recommended to visit early in the day or on weekdays.
パフェやエクレアが人気!カカオ風味際立つスペシャリテ
Popular Parfaits and Éclairs! Specialties with Outstanding Cacao Flavor

カフェメニューの中で一番人気のチョコレートパフェ「パフェ オ ショコラ」は訪問したらぜひ食べてもらいたい。香り高いバニラとチョコレートのアイスクリームの上には、オリジナルのクーベルチュールで仕上げたチョコレートクリームソース。カカオに対する情熱、そしてチョコレートの多彩な味わいを感じることができます。チョコレート好きには堪らない逸品!写真はキャラメルアイスやクリームが楽しめる「パフェ オ キャラメル」、その他季節限定のパフェメニューもあるので、何度来ても楽しめます。銀座本店でしか味わえない体験をぜひ楽しんで!
The most popular café menu item, the chocolate parfait "Parfait au Chocolat," is a must-try when visiting. Above the fragrant vanilla and chocolate ice cream is a chocolate cream sauce finished with original couverture. You can feel the passion for cacao and experience the diverse flavors of chocolate. It's an irresistible treat for chocolate lovers! The photo shows the "Parfait au Caramel" where you can enjoy caramel ice cream and cream. There are also seasonal limited parfait menus, so you can enjoy something new each visit. Be sure to experience this treat available only at the Ginza main store!
銀座土産として最適な持ち帰れるプレミアム
Take-Home Premium Chocolates Ideal as Ginza Souvenirs

ピエール マルコリーニの商品は、自分へのご褒美としても贈り物としても人気です。1階ショップでは、定番チョコレート、パティスリー、マカロン、アイスクリームの他、テイクアウト用のエクレアやケーキも購入できます。個装のクッキーなども1枚から購入できたり、自分用にもギフトとしても銀座らしい洗練されたお土産になります。ショーケースの美しいカラフルなチョコレートを眺めるだけで幸せな気分に!高級感のある包装も喜ばれるポイントで、印象的な銀座土産として長く愛されています。
Pierre Marcolini's products are popular both as self-rewards and as gifts. At the first-floor shop, you can purchase standard chocolates, pastries, macarons, ice cream, as well as take-out éclairs and cakes. You can also buy individually wrapped cookies one by one, making them perfect for personal enjoyment or as sophisticated Ginza souvenirs. Just looking at the beautiful colorful chocolates in the showcase makes you feel happy! The luxurious packaging is also an appreciated point, making these long-loved products iconic Ginza souvenirs.
乱立するショコラティエ!チョコレート激戦区での存在感
Standing Out in the Fierce Competition Among Chocolatiers!

近年、銀座には世界各国から高級チョコレートブランドが集結し、激戦区となっています。そんな中でも、ピエール マルコリーニ銀座本店は、オープンから20年以上経った今も変わらぬ人気を誇ります。その理由は、トレンドに流されない本物の味と価値を提供し続けてきたから。ピエール・マルコリーニ氏は、カカオ生産地への直接訪問やサステナブルな調達にいち早く取り組み、添加物に頼らず素材本来の風味を活かす哲学を貫いています。「本物志向」の銀座の価値観と相性が良いのかもしれません。チョコレート好きならば押さえておきたいショコラティエ。ぜひ訪れてみてください。
In recent years, Ginza has become a fierce battleground with luxury chocolate brands from around the world converging in the area. Even amidst this competition, Pierre Marcolini Ginza Main Store continues to enjoy unwavering popularity more than 20 years after its opening. The reason is that it has consistently provided authentic taste and value without being swept up in trends. Pierre Marcolini himself was an early adopter of practices like directly visiting cacao production regions and sustainable sourcing, adhering to a philosophy of enhancing the original flavors of ingredients without relying on additives. Perhaps this aligns well with Ginza's value of "authenticity." A must-visit chocolatier for chocolate enthusiasts. Please do stop by!
INFORMATION
施設名:ピエール マルコリーニ 銀座本店
住所:東京都中央区銀座2-6-3
営業時間:11:00~19:00(L.O. 18:30)
定休日:不定休
WEB:https://pierremarcolini.jp/Page/shop_ginza.aspx
INFORMATION
Name: Pierre Marcolini Ginza Main Store
Address: 2-6-3 Ginza, Chuo-ku, Tokyo
Business hours: 11:00-19:00 (Last order 18:30)
Closed: Irregular holidays
WEB: https://pierremarcolini.jp/Page/shop_ginza.aspx

生まれも育ちも東京。デザイン系の本業と、インタビュー取材&記事執筆を中心としたライター業のパラレルキャリアを邁進中。仕事大好き人間。おいしいものが大好きで、インスタではグルメアカウントを運営中。トンカツ、ラーメン、唐揚げなど茶色い食べ物専門。一方、コスメやネイル、美容、ファッションなどの女子力分野も得意。新しい場所に出向くのも大好き。毎月一旅を掲げて、最近は国内・海外問わず気ままに旅に出る日々。
Born and raised in Tokyo. I'm dedicated to both my main job in the design field and my parallel career as a writer, focusing on interview coverage and article writing. I'm a work enthusiast, and I have a deep love for delicious food, which I showcase on my gourmet Instagram account. Tonkatsu, ramen, karaage, and other brown-hued foods are my specialties. On the other hand, I excel in areas related to feminine interests such as cosmetics, nail art, beauty, and fashion. I also have a passion for exploring new places. With a goal of embarking on a trip every month, I've recently been setting out for spontaneous adventures both domestically and internationally.